TOPGLIDE II. – Szilikonos formaleválasztó

topglide-ii-formalevalaszto-surlodas-csokkento-spray-aerosol-ipari-chemicoA TOPGLIDE II. egy formaleválasztó és súrlódáscsökkentő hatású folyadék, mely jó tisztító, kenő és víztaszító tulajdonsággal rendelkezik.
Színtelen, szagtalan, nem tartalmaz freonokat és más az emberre és a környezetre ártalmas anyagokat. Tapadásmentes felületet biztosít.
Széles hőmérséklet tartományban -40°C és +250°C között alkalmazható.
Speciális összetételének köszönhetően széleskörű felhasználást tesz lehetővé.
Ápol, véd, kondicionál. A kezelt felületen nem hagy zsíros maradékot, de stabil védőbevonatot képez, mely antisztatikus hatással párosul. Felújítja és ápolja a műanyag, bőr, műbőr és gumi felületeket. Megakadályozza az enyvek, ragasztók, lakkok és a tinta letapadását.

Felhasználási terület:
• Műanyagipar
Kiválóan használható a fröccsgépek, öntő formák, sütőpofák leválasztó anyagaként.
• Gumiipar
Hideg technológiában a fém és a gumi felületek közötti letapadást megakadályozza. Nem épül be a gumi szerkezetébe, így annak minőségét nem befolyásolja. Meleg technológiában elsősorban a vulkanizáló formák védelmére és formaleválasztásra ajánlott a használata. A gyártás során fellépő 180 C°- 200C°-os hőnek tartósan ellenáll és stabil filmréteget képez, ezzel is javítja a gumi felület minőségét.
• Csomagolóipar
Rendkívül hatásos a szalagok, sütőpofák, csúszdák formaleválasztó és síkosító aeroszoljaként.
• Textilipar
Kitűnően alkalmazható a szabászkések, szabászasztalok, csúszdák felületén. Megakadályozza a nyomóhengerek enyvvel, ragasztóval való elszennyeződését.
• Gépjárműipar
Ajánljuk műszerfalak tisztítására, ápolására valamint a gumiabroncsok ápolására, védelmére. A gépjárművek külső és belső műanyag felületeinek megvédésére alkalmas, így hosszú ideig biztosítja a felület por és foltmentességét.
• Bútorgyártás, asztalos műhelyek
Eredményesen akadályozza meg a ragasztók, lakkok, festékek nem kívánt letapadását. Kiváló kenést biztosít a fűrészek vágólapjainak számára, ezzel csökkentve a súrlódást, felhevülést, és biztosítja a jó üzemi teljesítményt.
A TOPGLIDE használatával egyenletesebb, jobb minőségű vágási felületet érhetünk el.
• Egyéb
Sokrétű felhasználhatósága miatt kedvelt segédanyaga a cipőgyártásnak, tejiparnak, nyomdaiparnak, papíriparnak.

Használatának előnyei:
– Csökkenti az állásidőt.
– Javítja a késztermék felületi minőségét.
– Csökken a ráfordított munkaidő.
– Nő a termelékenység és a teljesítmény.
– Nő az öntőformák élettartama.

Használati utasítás:
A kezelendő felületről miután eltávolítottuk a szennyeződést, kb. 20 cm-es távolságból szórással vigyük fel az anyagot. A kezelést követően 2-3 percen belül rongy segítségével egyenletesen szétteríthetjük a folyadékot, illetve a felesleges anyagot letörölhetjük.

Hőállóság: -40 °C és +260 °C között

Tagged under: