ECLIPSE II. – Fertőtlenítő hatású vízkezelő szer

eclipse-II-fertotlenito-hatasu-vizkezelo-szer-habzasmentes-algasodasgatlo-chemico-5lAz ECLIPSE II. rendkívül hatékony, széles mikrobiológiai hatásspektrummal rendelkező tisztító hatású fertőtlenítő szer, mely rövid idő alatt elpusztítja a kórokozókat és megakadályozza azok elszaporodását. Ténylegesen semlegesíti a szagokat okozó baktériumokat, gombákat és hatásos számos vírus és alga ellen is. (Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokat: Staphylococcus aurens, Streptococcus faecalis, Mycobaktérium smegmatis, Coli, Dysenteriae, Salmonella, HIV, Herpes, Hepatitis B, Influenza A, ecsetpenész, üszökgomba, stb.) Enyhén savas kémhatású, semleges illatú készítmény, amely alkalmas mindenfajta szerkezeti anyagból készült technológiai berendezés és mosható felület fertőtlenítésére. A tisztítandó felületet nem támadja meg, legyen az rozsdamentes acél, réz, sárgaréz, üveg vagy műanyag felület. Egyedi habzásmentes összeállítása, és a készítményben lévő komplex képzők hatása miatt, elsősorban zárt rendszerek fertőtlenítésére és zárt vízrendszerek vízkezelésére ajánljuk használatát. A készítmény, rendszeres és megfelelő adagolás mellett, egy fázisban akadályozza meg a zárt vízrendszerek algásodását, a szerves anyagok kiválását, és ezzel jelentős mértékben késlelteti vagy akár meg is akadályozza a biofilm, és a vízkő lerakódások kialakulását. A nagy hígíthatósága miatt rendkívül gazdaságos. Környezetbarát termék, biológiailag könnyen lebomlik.

Felhasználási terület:
• Egészségügy
Rendelők, műtők, várótermek, folyosók, lépcsőházak, betegszobák, vizesblokkok, öltözők mosható felületeinek fertőtlenítésére 2 %-os koncentrációban és 10-15 perces behatási idővel használjuk.
• Közintézmények
Lépcsőházak, irodák, tantermek, folyosók, szociális helyiségek mosható felületeinek fertőtlenítő tisztítására használjuk.
• Fürdők, uszodák, víztárolók
Medencék, közlekedők, öltözők, vizesblokkok, szaunák és egyéb padozatok, felületek fertőtlenítő tisztítására ajánljuk a használatát. A felületek algamentesítésére használjunk 0,2-1 % -os oldatot és hagyjunk 30-60 perc hatásidőt a szernek. Az alga kialakulásának megakadályozására 0,01-0,1 % -ban a tárolóban lévő vízhez kell keverni.
• Élelmiszer, gyógyszeripar
Minden mosható felület fertőtlenítő tisztítására ajánljuk, pl.: tankok, tartályok, berendezések. Élelmiszerrel érintkező felületek esetén végezzünk öblítést.
Javasolt hígítási arány: 1:30 – 1:50, hatásidő 15-20 perc.
Penészgomba telepek eltávolítására 1:50 – 1:100 hígítsuk az oldatot, hatásidő 20-30 perc, gombásodás kialakulása ellen 1-2 heti rendszerességgel 0,1-0,5 % koncentrációban juttassuk az elkészített oldatot a felületre, öblíteni nem szükséges. Általános mindennapi takarításban 1:200 hígítási arány javasolt
• Mezőgazdaság
Állattenyésztésben az ólak, nevelők, itatók, tejházak berendezéseinek és egyéb padozatok, fertőtlenítő tisztítására, valamint tőgyfertőtlenítésre ajánljuk.
• Ipar
Elsősorban a zárt vízrendszerek kezelésére, vízhálózatok fertőtlenítésére és az alga képződés megakadályozására javasoljuk használatát. Javasolt hígítás: 0,01-0,1 % -ban

Használatának előnyei:
– Gazdaságos és hatékony
– Széles mikrobiológiai hatásspektrumú
– Egy fázisban fertőtlenít és megakadályozza a szerves kiválásokat
– Környezetbarát, biológiailag lebomlik

Használati utasítás:
Megfelelő vizes hígításban permetezéssel, szivaccsal, ronggyal vigyük fel a tisztítani kívánt felületre, majd hagyjunk 10-20 perc behatási időt, szükség esetén öblítsük. Erős szennyeződés esetén javasoljuk még a felületfertőtlenítést megelőzően, a CHEMICO FLOORON – nal történő felülettisztítást elvégezni.
Zárt rendszerek esetében, legtöbbször vízkövesedés vagy rozsdásodás fordul elő, amit a csővezetékek, hőcserélők és más berendezések anyagminőségétől függően, az annak megfelelő savbázisú készítményünkkel távolíthatjuk el, még a kezelést megelőzően.

Hígíthatóság: 1:200 -1:2000

Tagged under: